Місце цукрового буряку в землеробстві України та країн Світу

  • Чигрина С. А. Харьковский национальный технический университет сельского хозяйства им. П. Василенко, г. Харьков
Ключові слова: цукрові буряки, урожайність, посівна площа, умови вирощування, виробництво цукру, країни-лідери з вирощування

Анотація

У статті пропонується огляд з питання сучасного ставлення до цукрових буряків в світі і в пострадянських країнах. Виробничою метою вирощування цукрових буряків є отримання цукру, а також використання даної культури як дуже корисного корму для худоби завдяки безлічі поживних речовин, які містить в собі цукрові буряки. Це говорить про те, що вирощування цукрових буряків може зацікавити не тільки фермерів, але також підприємців, які бажають знайти прибутковий вид бізнесу в галузі сільського господарства. На початку 90-х років цукрова галузь України володіла величезним виробничим потенціалом, як і вся харчова промисловість. В Україні налічувалося 190 великих цукрових заводів, які виробляли 12,8% світового виробництва цукру з цукрового буряку, при цьому щорічно споживаючи більше 40 млн. тонн даної сировини. Але з роками ситуація в галузі стала погіршуватися і по сьогоднішній день знаходиться в дуже складному становищі.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2020-01-13
Як цитувати
Чигрина, С. (2020) «Місце цукрового буряку в землеробстві України та країн Світу», Науковий журнал «Інженерія природокористування» , (1(9), с. 42-47. доступний у: http://enm.khntusg.com.ua/index.php/enm/article/view/48 (дата звернення: 26Квітень2024).
Розділ
Інтенсивні та екологічно ощадні технології рослинництва