Місце цукрового буряку в землеробстві України та країн Світу - Чигрина, С. (Науковий журнал «Інженерія природокористування», 2020)
У статті пропонується огляд з питання сучасного ставлення до цукрових буряків в світі і в пострадянських країнах. Виробничою метою вирощування цукрових буряків є отримання цукру, а також використання даної культури як дуже корисного корму для худоби завдяки безлічі поживних речовин, які містить в собі цукрові буряки. Це говорить про те, що вирощування цукрових буряків може зацікавити не тільки фермерів, але також підприємців, які бажають знайти прибутковий вид бізнесу в галузі сільського господарства. На початку 90-х років цукрова галузь України володіла величезним виробничим потенціалом, як і вся харчова промисловість. В Україні налічувалося 190 великих цукрових заводів, які виробляли 12,8% світового виробництва цукру з цукрового буряку, при цьому щорічно споживаючи більше 40 млн. тонн даної сировини. Але з роками ситуація в галузі стала погіршуватися і по сьогоднішній день знаходиться в дуже складному становищі.