Методологічні підходи оцінки технологій в галузі рослинництва

  • Тимчук В. М. Інститут рослинництва імені В.Я.Юр’єва НААН
  • Святченко С. І. Інститут рослинництва імені В.Я.Юр’єва НААН
  • Осипова Л. С. Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка
Ключові слова: рослинництво, польова культура, технологія, операція, реалізація, інновація, інвестиція, трансфер технологій

Анотація

В рамках стратегічного переходу аграрного сектору економіки до рівня агропромислового виробництва технологічна інновація є одним з дієвих інструментів забезпечення конкурентоспроможності та структуроутворюючим організаційним чинником наскрізної координації. На сьогодні вітчизняний аграрний сектор знаходиться на перехідному етапі від сільського господарства до агропромислового виробництва, що не дозволяє в повній мірі реалізовувати в рамках трансферу провідну роль технології і забезпечувати необхідну стабільність виробництва. З позицій побудови інноваційної системи для галузі рослинництва методологічні підходи формування і оцінки технологічних інновацій як системних рішень є актуальними і стратегічно важливими.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2020-02-25
Як цитувати
Тимчук, В., Святченко, С. і Осипова, Л. (2020) «Методологічні підходи оцінки технологій в галузі рослинництва», Науковий журнал «Інженерія природокористування» , (1(3), с. 23-28. доступний у: http://enm.khntusg.com.ua/index.php/enm/article/view/299 (дата звернення: 26Квітень2024).
Розділ
Інтенсивні та екологічно ощадні технології рослинництва

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають