Методологічні підходи оцінки технологій в галузі рослинництва - Тимчук, В.; Святченко, С.; Осипова, Л. (Науковий журнал «Інженерія природокористування», 2020)
В рамках стратегічного переходу аграрного сектору економіки до рівня агропромислового виробництва технологічна інновація є одним з дієвих інструментів забезпечення конкурентоспроможності та структуроутворюючим організаційним чинником наскрізної координації. На сьогодні вітчизняний аграрний сектор знаходиться на перехідному етапі від сільського господарства до агропромислового виробництва, що не дозволяє в повній мірі реалізовувати в рамках трансферу провідну роль технології і забезпечувати необхідну стабільність виробництва. З позицій побудови інноваційної системи для галузі рослинництва методологічні підходи формування і оцінки технологічних інновацій як системних рішень є актуальними і стратегічно важливими.