Удосконалення робочого процесу в гідроприводі культиваторів

  • Пархоменко С. Г. Азово-Черноморский инженерный институт - филиал ФГБОУ ВО Донского государственного университета (г. Зерноград, Россия)
Ключові слова: гідропривід, тиск, гідроциліндр, гідророзподільник, витрати енергії

Анотація

Дослідження виконані з метою вдосконалення робочого процесу гідравлічних систем, що стежать грунтообробних агрегатів. В сучасних умовах з'являються нові вимоги до сільськогосподарського гідравлічному приводу. Потрібно вдосконалення гідроприводу. Існує невідповідність між параметрами гідравлічного приводу і його функціональним призначенням. Необхідний аналіз робочого процесу в гідроприводі машинно-тракторних агрегатів при виконанні комплексу польових робіт в різних умовах експлуатації. Робочі органи мають переміщуватися автоматично. У статті представлений аналіз автоматичних пристроїв, застосовуваних у машинах для обробки грунту. Стежать можуть бути гідравлічними, електрогідравлічними і пневматичними. Механічні системи не є ефективними. Гідравлічні системи дешевше електричних і пневматичних. Вони забезпечують кращі енергетичні та якісні показники технологічного процесу обробки грунту. Проведено аналіз робочого процесу в гідроприводі культиваторів КСГ-5 (Росія) і Н-7 (Німеччина). Робочий орган для обробки грунту в ряду дерев при культиваторі КСГ-5 представлений плоскорізною лапою. Культиватор Н-7 оснащений окучником. Виявлено недосконалість конструкції гідроприводу культиватора КСГ-5. При роботі спостерігаються відмови гідравлічної системи, що стежить КСГ-5. Фун кціонування гідроприводу культиватора КСГ-5 призводить до збільшення витрат енергії. У гідроприводі створюється надлишковий тиск. Пропонується знизити витрати енергії за рахунок розвантаження гідроприводу. При певному співвідношенні параметрів механізму переміщення робочих органів під дією сил опору ґрунту прагнуть в ряд багаторічних насаджень і утримуються в ньому без використання гідроприводу. Основна частина енергії витрачається на відведення за допомогою гідроприводу робочих органів з ряду насаджень.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2020-02-07
Як цитувати
Пархоменко, С. (2020) «Удосконалення робочого процесу в гідроприводі культиваторів», Науковий журнал «Інженерія природокористування» , (3(13), с. 79-86. doi: 10.37700/enm.2019.3(13).79-86.
Розділ
Конструкція і теорія сільськогосподарських машин.