Система контролю параметрів біологічних об'єктів після обробки нізкоінтенсівним акустичним полем в процесі кріоконсервації

  • Кунденко М. П. Харьковский национальный технический университет сельского хозяйства им. П. Василенка
  • Кунденко О. М. Харьковский национальный технический университет сельского хозяйства им. П. Василенка
  • Шинкаренко І. М. Харьковский национальный технический университет сельского хозяйства им. П. Василенка
Ключові слова: клітина, біооб'єкт, спермия, молекули, кріоконсервування, ультразвук, генератор, структура, резонатор, частота

Анотація

В статті в результаті проведеного аналізу вітчизняних і зарубіжних публікація доведено, що для збільшення виходу життєздатних мікрооб'єктів (спермії, ембріони) після їх криконсервації, потрібно спермодози і дози з ембріонами тварин обробляти низкоінтенсивним акустичним полем до їх криоконсервації. Для оптимізації умов низькотемпературної консервації спермодоз тварин, з метою підвищення стійкості мікрооб'єктів тварин до низьких температур, необхідно провести теоретичні дослідження залежно від потужності і частоти акустичних хвиль. Аналізи по підвищенню життєздатності сперміїв і ембріонів тварин при їх криообробці, за допомогою низкоінтенсивного акустичного поля, слід проводити на основі резонансного методу диэлькометрії в діапазоні міліметрових хвиль. Обгрунтована необхідність, створення високочутливої системи диэлькометрії в технологічному процесі криоконсервації мікрооб'єктів тварин можливо із застосуванням високостабільного джерела випромінювань КВЧ діапазону на основі діелектричного резонатора з коливаннями «шепочучої галереї».

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2020-01-21
Як цитувати
Кунденко, М., Кунденко, О. і Шинкаренко, І. (2020) «Система контролю параметрів біологічних об’єктів після обробки нізкоінтенсівним акустичним полем в процесі кріоконсервації», Науковий журнал «Інженерія природокористування» , (1(5), с. 74-79. доступний у: http://enm.khntusg.com.ua/index.php/enm/article/view/153 (дата звернення: 25Червень2022).
Розділ
Техніка і технології тваринництва