Обґрунтування технологічних систем рослинництва на базі тракторів вітчизняного виробництва для традиційної технології вирощування сільськогосподарських культур

  • Мельник В. І. Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. П. Василенка
  • Анікєєв О. І. Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. П. Василенка
  • Купін О. О. Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. П. Василенка
Ключові слова: традиційна технологія, технологічна карта, коефіцієнт завантаження МТА, графік завантаження тракторів

Анотація

У даній статті викладені результати теоретичних досліджень обґрунтування технологічних систем рослинництва на базі тракторів вітчизняного виробництва для традиційної технології вирощування с/г культур. Вирішення цієї задачі запропоновано з використанням програмного забезпечення MS Excel, розглядаючи умовне господарство, яке за характеристиками максимально наближене до виробничих умов. В процесі роботи складені відповідні технологічні карти на вирощування с/г культур для зони Лісостепу України, на основі цих карт побудовані графіки завантаження тракторів вітчизняного виробництва, визначено їх теоретичну і експлуатаційну кількість, експлуатаційні показники роботи протягом року. Всі розрахунки кількісного складу МТА виконано з врахуванням коефіцієнту завантаження МТА, який враховує ступінь використання фонду робочого часу на виконання технологічної операції і дає можливість усунити можливі простої агрегатів ще на стадії розрахунків. Зроблені відповідні висновки щодо отриманих результатів теоретичних досліджень.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2020-01-14
Як цитувати
Мельник, В., Анікєєв, О. і Купін, О. (2020) «Обґрунтування технологічних систем рослинництва на базі тракторів вітчизняного виробництва для традиційної технології вирощування сільськогосподарських культур», Науковий журнал «Інженерія природокористування» , (1(9), с. 105-114. доступний у: http://enm.khntusg.com.ua/index.php/enm/article/view/85 (дата звернення: 26Квітень2024).
Розділ
Ефективність використання машин в землеробстві