Удосконалення робочих органів ротора розрихлювально-сепаруючої грунтообробної машини які забезпечують мінімальні витрати енергії на його роботу

  • Сиромятников Ю. М. Харьковский национальный технический университет сельского хозяйства им. П. Василенко, г. Харьков
Ключові слова: грунт, крутний момент, робота ножа, енергія, сепаруюча решітка, ротор

Анотація

Обґрунтовано форму ножа ротора грунтообробної машини яка забезпечує мінімальні витрати енергії на його роботу. Розглянуто роботу робочих органів ротора розрихлювальне-сепаруючої грунтообробної машини в трьох положеннях щодо грунту і сепаруючої решітки. Визначено три фази роботи: від моменту входження ножа в грунт до сепаруючої решітки, моменту руху ножа над сепаруючою решіткою, від моменту руху ножа над сепаруючою решіткою і до виходу з грунту. Крутний момент ротора визначено відстанню від поверхні грунту елементарної площадки, радіусом ротора, кутом між напрямком дії нормальної сили і перпендикуляром до радіусу обертання сили, силою тертя елементарної площадки, радіусом обертання елементарної площадки.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2020-01-14
Як цитувати
Сиромятников, Ю. (2020) «Удосконалення робочих органів ротора розрихлювально-сепаруючої грунтообробної машини які забезпечують мінімальні витрати енергії на його роботу», Науковий журнал «Інженерія природокористування» , (1(9), с. 91-95. доступний у: http://enm.khntusg.com.ua/index.php/enm/article/view/80 (дата звернення: 20Квітень2024).
Розділ
Конструкція і теорія сільськогосподарських машин.