Дослідження рівня виробничого травматизму та профзахворюваності при вирощуванні продукції рослинництва в умовах відкритого та захищеного ґрунту України

  • Савченко Л. Г. Житомирський національний агроекологічний університет
  • Савченко В. М. Житомирський національний агроекологічний університет
Ключові слова: АПК України, галузь рослинництва, виробничий травматизм, рівень виробничого травматизм, професійні хвороби

Анотація

В статті представлено рівень виробничого травматизму та профзахворюваності в галузі рослинництва АПК україни. Розподілено виробничий травматизму та професійні захворювання в галузі рослинництва за сферами діяльності. Відображено структуру професійних уражень працівників рослинництва захищеного та відкритого ґрунту, типи захворювань, пов'язаних з технологічними процесами при вирощуванні продукції рослинництва. Наведені відомості змушують звернути увагу перш за все на необхідність дотримання технологічної і трудової дисципліни, на підвищення професійного рівня в частині вимог техніки безпеки при роботі з машинами та обладнанням пов’язаних вирощуванням продукції рослинництва , на усунення причин і джерел травмування, на підвищення якості навчання та атестації працівників і підвищення вимогливості при атестації.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2020-01-14
Як цитувати
Савченко, Л. і Савченко, В. (2020) «Дослідження рівня виробничого травматизму та профзахворюваності при вирощуванні продукції рослинництва в умовах відкритого та захищеного ґрунту України», Науковий журнал «Інженерія природокористування» , (2(8), с. 116-120. доступний у: http://enm.khntusg.com.ua/index.php/enm/article/view/79 (дата звернення: 23Грудень2024).
Розділ
Якість, стандартизація, безпека, екологічність та ергономічність машин і технологій