Ресурсні дослідження відцентрових розпилювачів, виготовлених з різних матеріалів

  • Кобець О. М. Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет, м. Дніпропетровськ
  • Давиденко І. С. Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет, м. Дніпропетровськ
  • Тонкоголос І. Р. Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет, м. Дніпропетровськ
Ключові слова: розпилювач, відносний ресурс, хвилинна витрата, розподіл, зношення, факел розпилу, робоча рідина, домішки

Анотація

В роботі проведено аналіз сучасної техніки, яка використовується для захисту рослин від шкідників, хвороб та смітних рослин. Виділено основні складові обприскувачів від яких залежить якість та ефективність проведення операції. Прийнято рішення провести порівняльні випробування сучасних відцентрових розпилювачів виготовлених з різних матеріалів. В основу роботи було покладено методику проведення експериментальних досліджень по визначенню відносного ресурсу відцентрових розпилювачів при використанні робочої рідини з домішкою 20 г/л мікрозернистого оксиду алюмінію (згідно з ДСТУ ISO 5682-1:2005). В роботі наведено програму експериментальних досліджень відцентрових розпилювачів, яка визначає вплив наробітку розпилювача на його експлуатаційні показники: хвилинну витрату та розподіл рідини по ширині факелу і як наслідок розподіл по ширині штанги. Для проведення експериментальних досліджень було обрано відцентрові розпилювачі виготовлені з металу та полімеру виробництва ТОВ «Агромодуль» (м. Дніпропетровськ). В результаті проведених досліджень встановлено, що для відцентрового розпилювача, виготовленого з полімеру збільшення хвилинної витрати склало 8,8% для того ж розпилювача з нержавіючої сталі — 14,7%. У відповідності до цього можна стверджувати про вищу відносну зносостійкість полімеру в порівнянні з металевим при гідроабразивному зношуванні розпилювачів.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2020-01-27
Як цитувати
Кобець, О., Давиденко, І. і Тонкоголос, І. (2020) «Ресурсні дослідження відцентрових розпилювачів, виготовлених з різних матеріалів», Науковий журнал «Інженерія природокористування» , (2(4), с. 96-100. доступний у: http://enm.khntusg.com.ua/index.php/enm/article/view/248 (дата звернення: 29Березень2024).
Розділ
Якість, стандартизація, безпека, екологічність та ергономічність машин і техно