Фактори впливу на тривалість робіт під час виготовлення паливних брикетів із рослинних відходів

  • Полянський О. С. Харківський національний автомобільно-дорожній університет
  • Дьяконов О. В. Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка (м. Харків, Україна)
  • Д'яконов В. І. Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка (м. Харків, Україна)
  • Скрипник О. С. Харківський національний університет міського господарства ім. О. М. Бекетова (м. Харків, Україна)
Ключові слова: гнучка технологія, біопаливо, паливні брикети, технологічна лінія, виготовлення брикетів

Анотація

Дослідження показали, що на різну тривалість перебування біомаси безпосередньо в потоці впливають багато випадкових факторів. Проведено аналіз впливу місткості буферних пристроїв перед пунктом подрібнення рослинних відходів і змішувачем відходів НВЧ пристрою на завантаження технологічної лінії. Дослідження показує, що найбільше завантаження лінії досягається при місткості буферних пристроїв на 6...8 заготівель перед подрібненням і на 0,6-0,8 м3 біоматеріалів перед змішуванням. Подальше збільшення місткості буферних облаштувань істотного впливу на підвищення завантаження технологічної лінії не робить. З досліджень видно, що недостатня місткість буферного пристрою перед подрібненням може понизити завантаження усієї технологічної лінії на 5-10 %. При обмеженій місткості буферних пристроїв перед змішуванням зниження завантаження технологічної лінії може досягати 20-25 %. Гнучкий взаємозв'язок верстатів в технологічній лінії з достатніми місткостями буферних пристроїв забезпечує підвищення завантаження лінії до 30 %. Найменш надійним верстатом в технологічній лінії цеху є пункт подрібнення відходів. Дослідження показують, що завантаження технологічної лінії можна істотно підвищити, збільшивши надійність пункта подрібнення відходів до рівня, коли інтенсивність відмов його відповідатиме інтенсивності відмов верстатів відділення дрібних пиломатеріалів. При цьому завантаження лінії зростає до 10-12. Результати імітаційного моделювання показують, що при спільному підвищенні надійності пункта подрібнення відходів і верстата змішування різних відходів 0,0166 отк./год, завантаження технологічної лінії зростає на 2-3 %. Подальше спільне підвищення надійності верстатів не призводить до істотного зростання завантаження технологічної лінії. При зменшенні інтенсивності відмов вказаних вище верстатів з 0,0166 до 0,0100 отк./год завантаження лінії зростає на 0,5 %. Підвищити завантаження технологічної лінії можна шляхом зменшення тривалості часу відновлення пункта подрібнення відходів у разі його відмови. видно, що при збільшенні інтенсивності відновлення з 0,066 рем./год до 2,00 рем./год завантаження лінії зростає на 7 %.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2020-01-24
Як цитувати
Полянський, О., Дьяконов, О., Д’яконов, В. і Скрипник, О. (2020) «Фактори впливу на тривалість робіт під час виготовлення паливних брикетів із рослинних відходів», Науковий журнал «Інженерія природокористування» , (1(11), с. 6-13. доступний у: http://enm.khntusg.com.ua/index.php/enm/article/view/234 (дата звернення: 25Квітень2024).
Розділ
Енергозбереження і альтернативна енергетика

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають