Особливості силового розрахунку універсальних клітей профілезгинального стану

  • Тришевський О. І. Державний біотехнологічний університет https://orcid.org/0000-0002-4442-8055
  • Москвіна В. О. Державний біотехнологічний університет
Ключові слова: гнутий профіль, профіль, універсальна кліть, силовий розрахунок, еквівалентна схема, зусилля профілювання, крутний момент

Анотація

У роботі розглядаються питання розрахунку та проектування конструкцій універсальних клітей профілезгинальних станів, призначених для виробництва малотоннажних партій гнутих профілів для сільгоспмашинобудування. Встановлено, що серед багатьох публікацій з питань технології та обладнання для профілювання відсутні відомості щодо силового розрахунку обладнання станів, які могли б бути використані при проектуванні нових станів для виготовлення профілів малотоннажними партіями.

Метою роботи є визначення зусиль, і крутних моментів, що діють на елементи конструкції універсальної робочої кліті профілезгинального стану для загального випадку формоутворення сортового несиметричного профілю швелерного типу, а також розробка еквівалентної розрахункової схеми дії цих зусиль для силового розрахунку кліті стану при проектуванні нового обладнання.

На підставі виконаних досліджень визначені вирази для розрахунку сумарних зусиль від підгинання полиць і стінки швелера, а також крутних моментів, що діють на робочі поверхні вертикальних непривідних валків універсальної робочої кліті, розроблена еквівалентна розрахункова схема зусиль, що діють на станину, бути використана для силових розрахунків універсальних клітей новопроектованого профілезгинального обладнання

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2022-03-22
Як цитувати
Тришевський, О. і Москвіна, В. (2022) «Особливості силового розрахунку універсальних клітей профілезгинального стану», Науковий журнал «Інженерія природокористування» , (1(23), с. 68-73. doi: 10.5281/zenodo.6819404.
Розділ
Конструкція і теорія сільськогосподарських машин.