Аналітичне дослідження та обгрунтування показників роботи польового культиватора «FLORIN» для виробничих умов - Таценко, О.; Мартинюк, А.; Курской, В. (Науковий журнал «Інженерія природокористування», 2020)
У технологіях вирощування сільськогосподарських культур найбільші резерви енергозбереження та підвищення продуктивності сільськогосподарських культур мають способи обробітку ґрунту. Сучасні тенденції сільськогосподарського виробництва потребують обґрунтування, запровадження і використання раціональних сучасних ґрунтообробних знарядь та вдосконалення існуючих технологічних процесів обробітку ґрунту.Проаналізовано останні дослідження та публікації напрямків підвищення ефективності обробітку ґрунту під сільськогосподарські культури та використання технічних засобів для їх реалізації в умовах чорноземних ґрунтів України.Проведено наукові дослідження показників роботи польового культиватора «FLORIN» при поверхневому обробітку грунту під зернові культури у виробничих умовах, при яких ресурси будуть використовуватися найбільш ефективно. Процес обґрунтування показників роботи польового культиватора «FLORIN» проводився за рахунок вибору більш раціонального і ефективного складу та режимів роботи машинних агрегатів для поверхневого обробітку грунту під зернові культури у виробничих умовах.В статті наведені аналітичні результати дослідження та обгрунтування показників роботи польового культиватора «FLORIN» для виробничих умов в технологіях вирощування сільськогосподарських культур.При дослідженнях, які проводились відповідно до розробленої методики, визначались показники показників роботи польового культиватора «FLORIN».Ефективність використання польового культиватора «FLORIN» при передпосівному обробітку грунту під зернові культури для для виробничих умов залежить від правильного вибору показників роботи та підбору енергетичного засобу для грунтообробного агрегату.Вибір оптимального діапазону робочих швидкостей для польового культиватора «FLORIN» при обробітку грунту під зернові культури у виробничих умовах дає можливість підвищити показники використання машинних агрегатів, а також скоротити витрати ресурсів на виконання технологічних процесів при виробництві сільськогосподарської продукції.Правильність вибору режимів роботи грунтообробних машинних агрегатів даного виду та раціонального діапазону робочих швидкостей для польового культиватора «FLORIN» залежить від врахування виробничих умов.