Про нелінійну модель руху сепарованих сумішей в циліндричних віброрешетах - Тіщенко, Л.; Ольшанський, В.; Ольшанський, С. (Науковий журнал «Інженерія природокористування», 2020)
З використанням гідродинамічної теорії описано усталений вертикальний рух шару сепарованих сумішей по внутрішній поверхні циліндричного вібровідцентрованого решета, яке рівномірно обертається навколо вертикальної вісі. Прийнято степеневу залежність дотичного напруження в псевдорозрідженій суміші від похідної швидкості потоку за радіальною координатою, запозичену з теорії неньютонової в’язкої рідини. Висвітлено питання ідентифікації двох феноменологічних параметрів псевдорозрідженої суміші за даними вимірювань кінематичних характеристик потоку.