Екологічна доцільність використання ефективних мікроорганізмів у відновлювальних процесах грунтів - Шкатула, Ю.; Паламарчук, І.; Петровець, В. (Науковий журнал «Інженерія природокористування», 2020)
В даній роботі наведено наукові дослідження щодо використання мікробіологічних препаратів у сільському господарстві для підвищення урожайності зернових культур. Виявлено значні переваги їх застосування над пестицидами й агрохімікатами. А також, доведено доцільність використання ЕМ-препаратів для реалізації відновлювальних процесів у ґрунтах, які постраждали в результаті забруднення нафтопродуктами.