Вивчення динаміки комбінованого сошника - Мельник, В.; Аль-Фтіххат, Моусаб Абдулвахід Мохамед; Антощенко, Р. (Науковий журнал «Інженерія природокористування», 2020)
Виконується порівняння динаміки декількох варіантів конструкції комбінованого сошника, призначеного для висіву просапних культур і одночасного післяпосівного стрічкового внутрішньоґрунтового внесення гербіцидів. Для відновлення траєкторії сошників та оцінки параметрів їх динаміки використовуються методи парціальних прискорень (наведено опис застосовуваного устаткування), прямого перетворення Фур'є і послідовного наближення. Показано, що поєднання операцій проходить найбільш ефективно, якщо в конструкції комбінованого сошника використовуються асиметричні загортачі.