До теорії складного руху матеріальної частинки по площині - Пилипака, С.; Бабка, В. (Науковий журнал «Інженерія природокористування», 2020)
Розглянуто складний рух матеріальної частинки, відносне переміщення якої відбувається в рухомому триграннику кривої, заданої натуральними рівняннями. Переносний рух тригранника визначається диференціальними характеристиками кривої. Доведена правомірність використання формул Френе для знаходження абсолютної швидкості та прискорення частиник в проекціях на орти рухомого тригранника. Знайдені абсолютні траєкторії руху, здійснено візуалізацію отриманих результатів.