Про параметричний резонанс в осциляторі лінійно-змінної маси - Ольшанский, В.; Ольшанский, С. (Науковий журнал «Інженерія природокористування», 2020)
Методом ВБК побудовано наближений розв’язок задачі про нестаціонарні коливання при переході через резонанс осцилятора лінійно-змінної маси при дії збурюючої сили сталої частоти і амплітуди. Досліджено особливості нестаціонарного резонансу при збільшенні та зменшенні маси осцилятора.