Перспективний метод розв’язання задач ґрунтообробки - Мельник, В.; Тіщенко, Л. (Науковий журнал «Інженерія природокористування», 2020)
На прикладі розв’язування задачі про взаємодію вертикального плоского жорсткого деформатора із ґрунтом показана перспективність підходу до розвитку теорії ґрунтообробки, який базується не на ускладненні відомих математичних моделей ґрунту, а в розробці більш ефективніших прийомів їх використання.