Особливості джерел для електромагнітної терапії пневмонии тварин - Черепньов, І.; Фесенко, Г.; Сологуб, О. (Науковий журнал «Інженерія природокористування», 2020)
В роботі запропонована ефективна реалізація джерел послідовності електромагнітних імпульсів для лікування запального процесу (пневмонії) у тварин. Джерело являє собою модифікацію магнітно-кумулятивних генераторів Сахарова, реалізованих на основі штучної лінії зі змінною структурою, яка здійснюється не рухом вибухової хвилі, а електронними перемиканнями відрізків кабелю, що забезпечують падаючу індуктивність лінії і, отже, зростання амплітуди генерованих імпульсів. В якості перемикачів використовуються магнітні ключі, що забезпечують можливість досягнення великих струмів. Такі генератори можуть забезпечувати формування електромагнітних полів, необхідних для терапії з використанням тороїдальних антен.