Моделирование процесса очистки мелиоративного канала ротационным рабочим органом горизонтального типа - Басаревскій, А.; Кравченін, К. (Науковий журнал «Інженерія природокористування», 2020)
У статті описані результати моделювання процесу видалення деревних залишків з меліоративних каналів. Визначено максимально допустимі діаметри гілок різних порід деревини, що зустрічаються в меліоративних каналах, які можуть бути зрізані ротаційним робочим органом. Проаналізовано вплив щільності і модуля Юнга гілок на їх гранично зрізається діаметр. Отримано графічні залежності, що зв’язують вказані параметри. Отримано аналітичні залежності, що зв’язують вказані параметри.