Дослідження дискових робочих органів лущильника - Пащенко, В.; Харченко, С.; Сідих, К. (Науковий журнал «Інженерія природокористування», 2020)
Розглянуто взаємозв’язок геометричних параметрів дисків лущильника з їх швидкістю обертання і параметрами орієнтації в просторі. Визначено розміри і форма ґрунтового пласта, виділень диском лущильника. Наведено розрахунок силових реакцій ґрунту на сферичну поверхню диска. При вирішенні завдань стійкості руху лущильника враховані дисипативні втрати енергії, а також застосовані методи Ляпунова і розкладання системи рівнянь в ряд Тейлора. Теоретичні дослідження перевірені експериментально. У процесі польових експериментів вивчено вплив параметрів лущильника на параметри якості обробки ґрунту, врожайність оброблюваної культури і техніко-економічні показники.