Дослідження переміщення подрібненого ґрунту у вертикальній площині під дією ротаційних ґрунтообробних машин - Пастухов, В.; Бєловол, С. (Науковий журнал «Інженерія природокористування», 2020)
За результатами теоретичних досліджень отримана математична модель процесу переміщення частинок подрібненого ґрунту у вертикальній площині під дією активного робочого органу з вертикальною віссю обертання, що дало змогу визначити раціональні конструктивно- режимні параметри ротаційного органу, які забезпечують збереження продуктивної вологи в кореневмісному шарі ґрунту, шляхом запобігання виносу нижніх шарів на поверхню поля.