До 55-річчя науково-дослідної лабораторії вібраційних насіннєочисних машин - Мазоренко, Д.; Бакум, М.; Козій, О.; Михайлов, А.; Абдуєв, М.; Крекот, М. (Науковий журнал «Інженерія природокористування», 2020)
Наведені напрями науково-технічних досліджень лабораторії вібраційних насінєочисних машин ХНТУСГ ім. П. Василенка та основні здобутки в розв’язанні основних задач динаміки вібраційних машин, теорії вібросепарації насіннєвих матеріалів та розробці технологічних схем і конструкторської документації сімейства вібраційних насіннєочисних машин колективу лабораторії і викладачів кафедри сільськогосподарських машин, деталей машин, математики, організації виробництва і менеджменту, нарисної геометрії, технізації переробки сільськогосподарської продукції, технічної експлуатації машин та інших кафедр університету, які певний час працювали науковими співробітниками лабораторії.