Про розрахунок течії зерносуміші в циліндричному віброрешеті методом Бубнова-Гальоркіна - Ольшанський, В.; Бурлака, В.; Сліпченко, М.; Малець, О. (Науковий журнал «Інженерія природокористування», 2020)
Названим методом побудовано наближені розв’язки нелінійного диференціального рівняння усталеного осесиметричного руху шару вібророзрідженої зернової суміші по циліндричному решету вертикальної віброцентрифуги. При виведенні диференціального рівняння руху було використано нелінійну реологічну залежність типу Севіджа, між дотичним напруженням і швидкістю деформацій зсуву. Запропоновано два варіанти розрахункових формул для обчислення швидкості потоку та об’ємної продуктивності решета, які ґрунтуються на різних апроксимаціях розподілу швидкості по товщині рухомого шару суміші. У ході порівнянь максимальних значень швидкості встановлено задовільну узгодженість результатів, до яких призводять запропоновані наближені розв’язки та числовий розв’язок крайової задачі на комп’ютері.