Модель прогнозованого управління виконавчим механізмом з можливістю самоналаштування - Тирса, В.; Меркореллі, П.; Сергієнко, О. (Науковий журнал «Інженерія природокористування», 2020)
У статті описано застосування моторних безкулачкових двигунів в гібридних приводах. Гібридні приводи складаються з п’єзоелектричної і гідравлічної частин, а також комутаційної моделі прогнозованого контролю (КМПК). Враховується вплив гістерезису і динамічна модель Прейзаха. Контроль процесів, що відбуваються в технічних системах часто ускладняється наявністю гістерезису. Методи, викладені в представленому матеріалі, носять узагальнений характер і можуть застосовуватися для найрізноманітніших процесів. Також представлено моделювання з реальними даними.